X

Beyin Geliştirme – Sohbet Hatları

Beynimizi geliştirmenin ve kontrol altında tutabilmenin birden çok yolu var ve bunları tek tek anlamamıza gerek yok sadece bunların size ne tür geri dönüşler sağlayabileceğini ve sohbet hatları kurarken beyin fonksiyonlarınızın ne kadar aktif olabileceğinden bahsetmemiz gerekiyor.Bu yönüyle bakıldığında hiçte zor görünmüyor.İş streslerimiz ve yaşamsal nedenlerimizden dolayı genel itibariyle hep negatif düşünüyoruz hatta beslenmemize hiç dikkat etmiyoruz diyebiliriz.Bu yüzde kendinize sizi tatmin edebilecek bütün doğru yolları belirleyebilmiş olmanızda size bir artı sağlamaya yeterli olacaktır.Baktığınızda bunun artısı yada eksisi yoktur bizler bunları kendi içimizde halletmeye çalışır ve daha pozitif düşünmeye odaklanırız.

İnsan beyni bilinen en karmaşık varlıktır. Bu yüzden beyninizin güçlü bir makine olduğunu kabul ederek ona en yüksek kalite yakıtı sunmanız gerekir. Eğer siz yakıtını iyi vermezseniz bir süre sonra  çöküntüye uğrayacaktır. Bu da size bir eksi demektir. Sohbet hatları yaratırken genelde bunları genel itibariyle daha iyi algılamış oluyoruz.

Rafine şeker tüketiminin yetersiz hafıza oluşumu, öğrenme bozuklukları ve depresyona sebep olduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden genel  itibariye beslenmenize dikkat  ederken özellikle tatlı türü ve içerisinde yapay şeker oranı barındıran tüm yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmanızda sizin yararınıza olabilecek bir durumdur. Beyininizin yüzde 73’ü sudan oluşur ve sadece yüzde 2 oranındaki bir azalma hafızanızı zayıflatır, dikkatinizi azaltır ve diğer tüm bilişsel becerilerinizi etkiler. Su hepimizin temel ihtiyacıdır ve uzun süre susuz bırakmışsak vücudumuzu bir süre sonra size kırmızı alarm verecektir tüm yaşamsal fonksiyonlarımızı tamamlayabilmemiz açısından bunun değeri oldukça büyüktür ve biz tüm bunları genel itibariyle beyin gelişimimizi tamamlayabilmek sohbet hatlarında daha verimli ve aktif olabilmek amacıyla gerçekleştiririz.

Categories: Sohbet Hatları
admin: