X

ERKEKLERDE DEPRESYON SEKSÜEL TUTKUYU VE PERFORMANSI ETKİLER Mİ?

Evet. Erkeklerde depresyon seksüel tutkuyu ve performansı etkiler. Maalesef, bazı antidepresanlar ve diğer ilaçlar da buna sebep olur. Erkekler çoğunlukla cinsel problemlerini ifade etmeye gönüllü değillerdir. Çoğu problemlerin erkeklikleriyle ilişkili olduğu yanılgısına düşer, esasen bu durum klinik depresyon denen tıbbi bir durum sebebiyledir.

ERKEKLERDE DEPRESYONUN GÖZLEMLENEBİLİR SEMPTOMLARI NELERDİR?

Erkekler üzüntü gibi depresyonun daha tipik işaretlerini pek sergilemezler. Erkeklerdeki depresyon duygularını ifade etmek yerine saklamalarına neden olabilir, daha asabi ve sinirli gözükebilirler. Bu sebeplerden ötürü, birçok erkek doktorlar ve diğer sağlık uzmanları da problemin depresyon olduğunu göremeyebilir.

ERKEKLERDE TEDAVİ EDİLMEMİŞ DEPRESYONUN SONUÇLARI NELERDİR?

Erkeklerde depresyonun yıkıcı sonuçları olabilir. CDC raporları, ABD’deki erkeklerin kadınlardan dört kat daha fazla intihar olasılığına sahip olduğunu gösterir. ABD’de intihar edenlerin %75-80’i erkektir. Yine de daha fazla kadın intihar girişiminde bulunur, fakat hayatlarını sona erdirmede daha fazla erkek başarılı olur. Bunun nedeni erkeklerin intihar girişimlerinde daha öldürücü yöntemler kullanması olabilir, örneğin yüksek dozda ilaç almak yerine silah kullanmak gibi.

NEDEN ERKEKLERDE DEPRESYONU KABUL ETMEK BU KADAR ZORDUR?

Toplumumuzda erkeklerin nasıl davranmak üzere yetiştirildiğini anlamak depresyonlarını teşhis ve tedavi etmede özellikle önem taşır. Erkeklerdeki depresyonun izi kültürel beklentilerde sürülebilir. Erkekler başarılı olmalıdır. Duygularını dizginlemelidirler. Kontrollü olmalıdırlar. Bu kültürel beklentiler depresyonun gerçek semptomlarından bazılarını maskeleyebilir, bunun yerine erkekler agresif ve öfkeli olabilirler daha çok kabul gören “sert erkek’’ davranışı.

ERKEKLERDE DEPRESYONA BİR UTANÇ (STİGMA) MI EKLİDİR?

Evet. Ve erkekler genel olarak depresyon utancıyla başa çıkarken zor zamanlar geçirirler. Depresyonlarıyla daha çok alkol ve uyuşturucu kullanarak ve/veya diğer riskli davranışlar peşinde koşarak başa çıkma eğilimindedirler. Erkeklerin çoğu depresif hisleri hakkında arkadaşları veya aileleriyle konuşmaktan kaçınır.Psikolojik problemlerinize son vermek, ya da etkilerinden kurtulmak için iletişim ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekir. Bunun ilk adımı konuşmaktır. Şayet bunu sağlaya bileceğiniz bir ortamınız yoksa canlı sohbet hatlarını kullanmalısınız.Bu kadın partner numaraları tamamen özel kullanım hatları olup, istediğiniz konuda istediğiniz zaman konuşabilirsiniz. Hatlar tamamen güvenli olup yedi yirmi dört hizmet halindedir. Konuşmalarınız asla kayıt altına alınmaz. Canlı sohbet hatlarında bilgi paylaşımı yoktur, müşteri gizliliği ön planda tutulur.

Categories: Sohbet Hatları
admin: